Att arbeta som influenser är många människors dröm och vägen dit är lång och mödosam men alls inte omöjlig för dig som vet vad du vill och är beredd att göra jobbet. Det är nämligen inte så enkelt som att bara starta en blogg, podcast eller Youtubekanal. Du måste också arbeta målmedvetet och veta vart du ska.

Det kanske viktigaste du måste göra för att lyckas är att skaffa dig en unik nisch. Två killar som sitter och pratar om allt och ingenting fungerar för både Filip & Fredrik och Alex & Sigge som redan hade plattformar att stå på när de satte igång. Du måste hitta din grej och sprida din profil. Har du ett specialintresse som kan intressera andra? Finns det något område du är extra insatt i?

Gör det du själv tycker är kul

Att ge folk vad folk vill ha är i princip hopplöst. Om du gör något bara för att du tror att andra gillar det så kommer det dels skina igenom och dels kommer du tappa intresset innan du ens börjat. Kom ihåg att skratta dig fram till din show för att sedan skratta dig hela vägen till banken.

”Nätverka, nätverka, nätverka”

Interagera med andra

Om du inte råkar vara känd sedan tidigare så måste du börja med att bygga dig en plattform. Detta gör du bäst genom att interagera med andra. Se till att synas i både kända och okända människors flöden och svara alltid på lyssnarnas/tittarnas frågor, mejl och tweets. Nätverka, nätverka, nätverka.

Sätt igång!

Det viktigaste sist. Ingenting blir gjort om du bara sitter hemma och fantiserar om det. Ta det första steget och sätt igång. Kanske blir ditt första försök en flopp och kanske också det andra och det tredje men till slut kommer du nå framgång om du bara fortsätter göra din grej. Övning ger färdighet och man måste testa för att lyckas.