Att tänka på när du har fått jobb utomlands är att flytta ut dina saker och bohag till en trygg plats för magasinering. Men vad mer finns det att tänka på?

magasineraJobb utomlands kräver ofta en flytt och magasinering av prylar som du har i din nuvarande bostad, inte minst om den ska hyras ut under ett år eller kanske mer. Välj rätt flyttfirma för transport och magasinering av dina saker, särskilt om du har dyrbara saker som du vill ska fraktas tryggt och sedan förvaras både varmt, torrt och stöldsäkert. Men vad finns det att tänka på egentligen?

Jobba och bo utomlands

De länder som allra flest svenskar vill bo och jobba i är USA, Australien, Storbritannien, Tyskland och Kanada. Du som vill jobba utomlands behöver tänka på allt från villkor till skatt av inkomst och hur du pension blir. I en artikel i Metro punktas tipsen upp så här:

  1. Planera

Vilka myndigheter bör du kontakta innan du åker? Meddela försäkringskassan och skatteverket att du ska arbeta utomlands. Har du arbetstillstånd? Se till att allt det administrativa är klart och godkänt.

  1. Se över dina villkor

Är du lokalt anställd eller är det via ett svenskt företag? Vilka regler gäller? Se till att ha en ordentlig diskussion med din arbetsgivare om vilka försäkringar de står för och vilka du själv behöver fixa.

  1. Skatten

Vad gäller för regler kring skatt i det landet du ska arbeta i? Saknar landet inkomstbeskattning? Det påverkar nämligen ifall du kommer att betala skatt i Sverige eller inte.

  1. Pension

Innan du reser bör du se över din pensionssituation, så att du inte tappar intjänade år på pensionen i jämförelse med vad du skulle ha fått i Sverige under motsvarande tid.

Fler goda råd och tips finns på Boupplysning.se, där tipsas det om att registrera din flytt hos Skatteverket och vad du ska tänka på när du hyr ut din bostad i Sverige för flytten utomlands.