För dig som arbetar som konsult inom kommunikation så finns det mycket att tänka på. Inte minst är det där med ekonomin och att som frilansande konsult ta betalt för din verksamhet något som du behöver fundera på. Ett alternativ är att som egenanställd använda sig av ett faktureringsbolags tjänster och det finns flera fördelar med att göra så.

När du frilansar som konsult inom kommunikation kan det löna sig att du använder dig av fakturaservice hos Cool Company, ett faktureringsbolag – en lösning som blir allt mer vanlig. För att först reda ut begreppen: att ha eget företag innebär att du måste sköta allt i företaget, inklusive fakturering, bokföring, med mera; medan att vara egenanställd å andra sidan innebär att du tar hjälp från ett faktureringsbolag med de byråkratiska aspekterna, som agerar mellanhand och sköter såväl fakturan som bokföringen åt dig i utbyte för några procent av intäkten. Därmed behöver du alltså som egenanställd inte heller registrera ett företag hos skatteverket.

Fördelarna med att använda fakturaservice

Fördelarna är många, och inkluderar inte minst att det gör det lättare för dig, så att du ska kunna fokusera på just det som du är bäst på och brinner för istället för att du ska behöva lägga tid på att sätta dig in i bokföring och redovisning och att utföra fakturering själv. Andra fördelar inkluderar att du får mer frihet i ditt jobb – som ju är en av de stora anledningarna till att vara frilansare från första början. Exempelvis så innebär detta att du kan göra uppdrag åt flera olika stora kommunikationsbyråer samtidigt, trots att du inte har anställning hos dem, och att det är du som sätter priserna på de tjänster som du erbjuder dem. Du är inte heller begränsad till jobb inrikes, utan kan jobba för klienter runt om i världen på smidigaste möjliga sätt.