Funderar du på att starta företag men är osäker på om du har finanserna för det? Då kan det vara en god idé att samla dina lån hos en och samma långivare för att dra ned dina kostnader och på ett fördelaktigt vis kunna ta ett förmånligare lån till företagsstarten. Här är tipsen på hur du gör.

När du funderar på att starta eget företag är ekonomin det första som du behöver kolla upp. Har du tillräckligt med finanser? Annars kan det vara väl värt att ta ett lån, men för att få bästa lånevillkoren finns ett knep: att samla sina lån hos en och samma långivare. Hos Samlalånen.com kan du snabbt och enkelt jämföra vilka lånaktörer som erbjuder detta, där finns alla banker från A till Z kort sagt.

”Jämför lån, men sök inte för många. För varje ansökan tas en kreditupplysning, och många kreditupplysningar gör att långivarna drar öronen åt sig.” läs mer här.

Viktigt att tänka på är att du inte söker lån hos alltför många aktörer på samma gång, det gör nämligen att din kreditvärdighet påverkas och denna kan påverkas till det negativa. Bättre är därför att själv försöka räkna på dina befintliga lån och sedan jämföra på just sådana här jämförelsesajter där du kan se långivarna på samma plats, såsom tipset ovan. Ett annat sätt är att förhandla till sig bättre villkor hos sin nuvarande bank, har man till exempel bolån och också ett amorteringskrav att betala kan man i värsta fall hota med att sälja sin bostad och ta nytt bolån på annan plats, något som bland annat Svenska Dagbladet skriver om. Ytterligare tips är att titta lite på den senaste lånetypen, nämligen tillväxtlån och gröna lån. Det är en typ av lån som ges just till egenföretagare och entreprenörer som vill starta företag som blivit allt mer poppis de senaste åren, något som bland annat gjort att till och med större banker börjat erbjuda lånesorten vilket Dagens Industri skriver om. Så ska du starta företag men saknar finanserna? Lugn, möjligheter finns – det gäller bara att du jämför och samlar dina lån hos den som kan ge dig bäst förutsättningar.