I takt med att samhället digitaliseras allt mer läggs det också större vikt vid att människor ska kunna vara nåbara och tillgängliga när och var som helst. Därför erbjuder många arbetsplatser sina anställda att arbeta hemifrån, antingen på heltid, deltid eller vid särskilda händelser så som VAB. Men vad är då bra att tänka på för att kunna göra ett bra jobb även utanför det ordinarie kontoret? Här får du några användbara tips som du kan ha nytta av.

För att kunna göra ett bra jobb hemifrån är det några specifika, praktiska saker som du bör tänka på. Du behöver se till så att du har tillgång till det kontorsmaterial du behöver så som pennor, post it-lappar, suddgummi, hålslagare och gem. Du kanske också behöver block, pärmar, plastfickor och pärmregister. Beroende på hur frekvent du arbetar hemifrån så bör det finnas en plan för hur du får tag i det kontorsmaterial du behöver och vart du vänder dig när det börjar ta slut. Kanske åker du till kontoret för att hämta mer när du behöver eller så beställer du produkterna hem till dig.

Viktigt att tänka på vid arbete hemifrån

Arbetar du ofta hemifrån är det också viktigt att du har en ordentlig arbetsplats i ditt hem. Vid enstaka tillfällen brukar det gå hyfsat att sitta vid köksbordet men arbetar du mestadels hemifrån behövs det en ordentlig skrivbordsplats. Det allra bästa är om du kan avvara ett rum som du gör till ett hemma-kontor. Då får du också en tydligare gräns som visar när det är dags för jobb och när det är fritid. Där bör det då finnas ett skrivbord, gärna ett som är höj- och sänkbart, en skön kontorsstol som är justerbar och bra belysning. Så klart behövs det också en dator, tangentbord, datormus och eventuellt någon förvaring.