Snart är sommaren över och hösten nalkas, och med det även alla nya arbetsmöjligheter. Men om du ska söka nytt jobb finns det en del saker du behöver tänka på. Här är några snabba tips.

Sugen på att skaffa nytt jobb? Det finns massor av olika att välja och vraka bland. Kanske är det säljare inom säkerhetsbranschen som lockar eller är det kanske kommunikation och media som ligger högst på i topp över drömjobben? Oavsett vilken typ av jobb du vill söka dig till så finns det en del saker att tänka till kring. Till exempel ska du aldrig söka ett jobb du egentligen inte vill ha:

”– Det låter kanske självklart, och ibland behöver du kanske söka ett jobb för att få ut eller söka till A-kassan. Men sök färre jobb som du verkligen vill ha än för många. Arbetsgivaren märker direkt om du söker ett jobb och verkligen vill ha det.” säger karriärkonsulten Angeli i en intervju med Sveriges television.

Andra saker att tänka på är att inte söka ett jobb du själv inte skulle anställa någon som har dina kompetenser, alltså att undvika att söka jobb du är underkvalificerad för. Antingen struntar du då i att söka jobbet, eller så skaffat du dig den kompetensen som efterfrågas innan du söker. En annan sak som du bör undvika är att inte söka för många jobb på samma gång. Om en arbetsgivare ringer så kan det bli svårt att koppla från vilket företag och chansen är att du då kommer inge ett förvirrat intryck eller verka som att du inte vill ha jobbet de ringer dig om. Sök några få i taget och välj ut guldkornen så kommer du inom kort att ha en nykarriär att ge dig ut på.