När du startar företag, upptäcker du snabbt att det innebär mer än att erbjuda produkter och tjänster till dina kunder. Det är mycket pappersarbete och saker att hålla reda på, även om du outsourcar det mesta till en revisionsbyrå. Förenkla din förbrukning av kontorsmaterial genom att beställa online direkt till dörren.

Som egen företagare behöver du alltid papper och kontorsmaterial, oavsett i vilken bransch du arbetar. Kvitton, fakturor och bokslut ska skrivas ut från en printer, tryckas med ett hålslag och lagras i pärmar. Och det är bara en av många processer. Genom att beställa allt ditt kontorsmaterial från all office slipper du ödsla tid på otaliga resor till butiker som ofta också är dyrare – garanterat dyrare med bensinpris inräknat. Det ger dig tid att fokusera på viktigare och roligare saker.

Förenkla tråkiga moment – fokusera på det som är kul

Underskatta inte vad din tid är värd. Många som har en beundransvärd ”can-do-attityd”. Det är en attityd som förhoppningsvis kommer ta ditt företag så långt det går. Men att du kan göra allting själv, betyder inte nödvändigtvis att det är en bra idé. Att anställa någon för hjälp med bokföring av fakturor och bokslut kan till exempel vara en bra idé. Glöm dock inte att regler kan skilja mellan enskild näringsverksamhet och aktiebolag.

”Publika aktiebolag måste alltid ha revisor.” kan du till exempel läsa på verksamt.se

Som företagare behöver du hålla motivationen uppe och ett sätt att åstadkomma det är att låta någon annan sköta de delar som tråkar ut dig (och som du, gud förbjude, kanske inte är så duktig på själv). Lägg din tid på att sälja dina tjänster och produkter, utveckla ditt kundnätverk, eller vad nu ditt företag behöver och överlämna repetitiva moment till experterna.